Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkos merénylő robbantott Isztambulban

2015.01.06. 19:49

Öngyilkos merényletet követett el egy nő Isztambul központjában egy rendőrőrsön, írja az MTI. Megsebesített két rendőrt, az egyikük később belehalt a sérüléseibe. Az eset a Hagia Sophia közelében történt.

Vasip Sahin, Isztambul kormányzója azt mondta: a nő megjelent az őrsön, és rossz angolsággal közölte, hogy elvesztette a pénztárcáját. Ezután hozta működésbe a testére erősített robbanóanyagot. 

A merénylő kilétét nem tudták megállapítani, de a terrorcselekményt a szíriai rezsimmel is kapcsolatban álló, szélsőbaloldali Forradalmi Népfelszabadító Párt-Front (DHKP-C) vállalta magára. 

A BBC azt írja, hogy a rendőrség lezárt egy területet a történelmi negyedben, ahol a Hagia Sophia és a Kék mecset áll. Egy időre a tömegközlekedés is leállt a környéken.