Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A török kormány is elítélte a párizsi mészárlást

2015.01.07. 15:55

Elítélte a párizsi Charlie Hebdo szatirikus újság elleni terrorakciót az iszlamista-konzervatív török kormány. "A terrorizmus minden formáját elítéljük, bárhonnan is jön és bármi is motiválja" - közölte újságírók előtt Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter Ankarában. 

Mevlüt Cavusoglu arról is beszélt, hogy annak, ami Párizsban történt, semmi köze az iszlám valláshoz, ami szerinte a "béke vallása". A miniszter szerint nem korrekt megközelítés összekapcsolni az iszlámot a terrorizmussal, mert más vallási fanatikusok is követnek el terrorcselekményeket. A miniszter hangsúlyozta, hogy Európában nő a rasszizmus, az idegengyűlölet és az iszlamofóbia, szerinte mindezek ellen harcolni kell. 

Két Kalasnyikovokkal felfegyverkezett férfi tüzet nyitott kedden a Mohamed-karikatúrákat is közlő Charlie Hebdo francia lap székházában. Legalább 12 ember meghalt, 4-en súlyosan sérültek, több mint 20 könnyű sérült van. A tervszerűen végrehajtott támadás után a két férfi autóval elmenekült, üldözik őket, de elvesztették a nyomukat. Fegyveres katonák Párizs utcáin, a legmagasabbra emelték a terrorellenes készültségi szintet. Beszámolók a támadásról bővebben itt>>>

A francia támadást a szakértők egybehangzó véleménye szerint jól kiképzett profik hajtották végre.  Bővebben>>>

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségét már korábban is fel akarták gyújtani a Mohamedről készült karikatúráik miatt. Egy éve egy 64 oldalas különszámot is kiadtak, aminek a borítóján Mohamed egy tevét vezet a sivatagban.  A lapról bővebben itt olvashat>>>