Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Helikopterekkel kutatnak a fegyveresek után

2015.01.08. 14:30

„Állig felfegyverkezett rendőrök a benzinkútnál, rendőrségi helikopterek mindenütt” – mondta el az Indexnek Caroli Zsolt a villers-cotterêts-i helyszínről, ahol a párizsi merényletet végrehajtó két üldözött terrorista lövöldözött csütörtökön.

A teherautóval az N2-es úton Párizs felé tartó férfi szerint Párizstól néhány kilométerre 30-40 rendőrautó haladt nagy sebességgel az északkeletre fekvő Villers-Cotterêts felé. 

„2-3 kisbusz is volt köztük. Az út mentén minden lehajtónál fegyveres rendőrök állnak. Erről az útról észrevétlenül most elég nehéz lenne lehajtani” – mondta. A rendőrség szerint a terroristák ezen az úton haladtak szürke Renault Cliójukon, de délután az autót üresen találta meg a rendőrség.

Az N2-es úton folyamatos és eléggé nagy a forgalom, a korábbi hírekkel ellentétben Villers-Cotterêts és Párizs között sehol sincsen lezárva, Caroli akadálymentesen eljutott Párizsba.

Az N2-esen 2-3 kilométerenként áll egy-egy rendőr fegyverrel, az út két oldalán. „Be vannak öltözve, látszik, hogy ki vannak tömve a kabát alatt.”

A főváros északkeleti részébe érve már kevésbé látványos a rendőri készültség. Caroli szerint az úton és a fővárosban katonákat sem lehetett látni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!