Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövő héten is megjelenik a Charlie Hebdo, 1 millió példányban

2015.01.08. 13:50
„Nem győzhet az őrület", jövő szerdán is megjelenik a Charlie Hebdo – jelentette be a megtámadott lap szerkesztője. Könnyeivel küszködve mondta el, hogy a lap megmaradt tagjai külső helyszínen, bánattal és félelemmel telve is meg fogják csinálni. A szokásos 60 ezer helyett 1 millió példányt adnak ki.

Könnyeivel küszködve nyilatkozott a francia közszolgálati rádiónak a Charlie Hebdo egyik szerkesztője, aki bejelentette, hogy jövő héten is megjelenik a lap. 

Patrick Pelloux azt mondta a France Internek: „Folytatjuk, a szerkesztőség úgy döntött, hogy jövő szerdán is megjelenik a lap. Mindannyian egyetértettünk ezzel."


Patrick Pelloux : "Hier matin, je devais être à... by franceinter

Pelloux szerint hamarosan összeülnek a szerkesztőség megmaradt tagjai. „Nagyon nehéz, mindannyian szenvedünk, de bánattal és félelemmel telve is meg fogjuk csinálni, mert nem győzhet ez az őrület" – mondta szipogva a szerkesztő. A Charlie Hebdo elleni támadásban 12-en haltak meg, köztük a lap főszerkesztője és több vezető karikaturistája.

1 millió példány

Richard Malka, a Charlie Hebdo jogi képviselője bejelentette, hogy a szokásos 60 ezer helyett 1 millió példányban fog megjelenni az újság. A helyzetre tekintettel viszont rövidebb lesz a lap, a szokásos 16 helyett 8 oldalas. 

Az ügyvéd azt mondta, hogy az újság él a Canal+ és a Le Monde által felajánlott segítséggel, a lap szerkesztői pedig a Libération című lap székhelyén készítik az újságot.

A párizsi támadásról írt cikkeinket, az eseményeket és az eddig ismert információkat itt olvashatja összegyűjtve:

A merénylők utáni hajszát ide kattintva követhetik.

Megszólalt a karikaturista, aki beengedte a fegyvereseket, akik állítólag először rossz címre mentek. Azt is elmondta, hogy öt percig tartott a mészárlás, a fegyveresek az al-Kaidát emlegették>>>

A támadás végrehajtásából az látszott, hogy profi, hidegvérű gyilkosok támadtak. Pontosan céloztak, az apróságokra is figyeltek>>>