Viola
-6 °C
-2 °C

Szaúdi lap: Azok is bűnösök, akik igazolják a terroristák nézeteit

2015.01.08. 14:21

Nincs különbség egy, az Iszlám Állammal szembeszegülő szíriai szunnita törzs lemészárlása, az iraki jazidi nők megtámadása, a szaúdi–iraki határon szaúdi katonák meggyilkolása és a párizsi újságírók elleni merénylet között. „A bűncselekmény helyszínei különbözőek, de a bűn forrása ugyanaz”– írta az as-Sark al-Auszat című befolyásos szaúdi napilap publicistája, hozzátéve, hogy jegyzetében nem a terroristákat fogja szapulni, hanem mindazokat, akik igazolják a terroristák nézeteit, hazugságait. A szerző ezért kikelt azok ellen, akik muszlimok millióinak lelkével élnek vissza „magyarázataikal” és hazugságaikkal. Beleértve azokat is, akik azt mondják, hogy azért, ami Párizsban történt, a francia kormány a felelős. 

A terroristák cselekedeteit igazolók fedezik és legitimálják a terroristákat, miközben a szerző szerint éppen nekik (mármint a muszlimoknak) kellene leginkább elítélni mindezt. Szerinte ezek az „igazolók” tehetnek arról is, hogy a közel-keleti régióban meg tudott telepedni a terrorizmus. Azzal, hogy ezek az emberek a médiájukkal, a politikai igazolással és pénzzel támogatják a terroristákat, ugyanolyan bűnösök, mint azok, akik Párizsban gyilkoltak – vonja le a következtetést a szerző.

„Emberek millióival éltek vissza, úgy állítva be nekik az Iszlám Államot és az al-Kaidát, mintha azok a muzulmánok jogainak védelmében lépnének fel” – írta a szerző. Szerinte amíg a régiójuk nem szabadul meg ezektől a médiamanipulátoroktól, addig a terroristák hatalmától sem tudnak megszabadulni sem Szíriában, sem Jemenben, sem Szomáliában, sem Szaúd-Arábiában.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!