Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lettek meg a terroristák

000 Par8068944
2015.01.09. 07:07

Harmadik napja nem sikerül elfogni a Charlie Hebdo szerkesztőségénél 12 ember meggyilkolásával gyanúsítható Kouachi fivéreket.

A rendőrség hatalmas erőkkel kutatott forrónak tűnő nyomokon Párizstól északkeletre, egyelőre csak a terroristák üresen hagyott autójára bukkantak.

Hollande széles spektrumon tárgyal

A francia elnök péntekre újabb megbeszélést hirdetett a politikai erők vezetőivel. Szokatlan  módon meghívást adott a szélsőjobboldali Nemzeti Frontot vezető Marine Le Pennek, a szocialistákkal korábban szakított Jean-Luc Mélenchonnak, aki jelenleg az általa létrehozott radikálisabb Baloldali Pártot vezeti.

Az Élysée-palotában Francois Hollande fogadja még  a centrista Demokratikus Mozgalom (MoDem) vezetőjét, Francois Bayrout is – írta a BBC.

Csütörtökön Barrack Obama ellátogatott Franciaország washingtoni nagykövetségére, ahol részvétét fejezte ki.

Gyász a mecsetben

Pénteken Franciaország több mecsetében is gyászszertartással emlékeznek meg a merénylet 12 áldozatára.

A támadásban a szatirikus lap nyolc munkatársát, és két, az épületben lévő személyt, valamint két rendőrt öltek meg, köztük, egy marokkói születésű muzulmán férfit.

További 15 személy kórházban van, négyük állapota életveszélyes.