Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra Fidel halálhírét keltik

2015.01.09. 15:11

Ahogy az utóbbi években már néhányszor előfordult, ismét Fidel Castro halálhíréről jelentek meg hírek. Hivatalos tájékoztatás nem jelent meg az ügyről, de több lap is Twitter-bejegyzésekre hivatkozva közölte az értesülést. A hír könnyen lehet kacsa, többek közt azért, mert a napokban hunyt el a hasonló nevű nigériai politikus, Fidel Castro Odinga. Előfordulhat, hogy egy félreértés indította el a pletykát.

Sokan azonban jelnek veszik, hogy a kubai kormány sajtókonferenciát hívott össze ma délutánra, meghívták a nemzetközi sajtó képviselőit is, de a témát nem árulták el. Szintén gyanús, hogy állítólag váratlanul az országba érkezett Kuba szövetségesének, Venezuelának az elnöke, Nicolas Maduro.

A 88 éves Fidel Castro egyébként hosszabb ideje nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Posztját – meggyengült egészségére hivatkozva – 2008-ban adta át öccsének, Raúl Castrónak.