Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

19 embert ölt meg a 10 éves terrorista kislány

2015.01.10. 17:07

Legalább tizenkilenc ember meghalt és tizennyolcan megsebesültek, amikor egy tíz év körüli kislány felrobbantotta magát az északkelet-nigériai Maiduguri város egyik zsúfolt piacán, írja az MTI. A nagy erejű robbanás szombat délben történt, amikor a piac tele volt árusokkal és vásárlókkal.  Tavaly októberben  a Boko Haram ugyanígy egy tízéves kislány testére erősített bombával ölt meg embereket.

Nigériát az elmúlt öt évben a saját iszlám állam létrehozásáért harcoló szélsőséges iszlamista fegyveres szervezet, a Boko Haram támadásai sújtják. Csak tavaly novemberben több mint ötezer embert gyilkolt meg a szervezet Nigériában.

A Boko Haram egyik legutóbbi támadásának több száz civil áldozatára találtak rá az ország északkeleti részén, a csádi határ mentén fekvő Baga városa mellett a bozótosban az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet szombati közlése szerint. Az Amnesty szerint ez volt a Boko Haram történetének feltehetően legsúlyosabb mészárlása. A járás vezetője, Baba Abba Hassan elmondta: az áldozatok többsége gyermek, nő és idős ember, akik nem tudtak elfutni, amikor a lázadók rakétagránátokkal és gépkarabélyokkal felfegyverezve behatoltak Bagába.  • Bérelnék
  • Hírek