Megvan a lezuhant indonéz gép farka, de nincs benne a fekete doboz

2015.01.10. 09:57

Kiemelték szombaton a Jáva-tengerbe zuhant Air Asia repülőgép farokrészét, ám a fekete dobozok, amelyeknek a helye épp ebben a géprészben van, nem voltak ott, írja az MTI. Így tovább folyik a kutatás a berendezések után.

Az persze sejthető volt, hogy a fekete dobozok nem lesznek a farokrészben, mert az időszakos jelek, amelyeket kibocsátottak, a mérések szerint fél kilométerrel távolabbi helyről érkeztek. A farokrészt 30 méteres mélységből emelték ki tömlők és egy daru segítségével, és egy mentőhajó fedélzetére tették.

Újabb négy holttest került elő

Pénteken újabb négy embernek a holtteste került elő az Air Asia utasai közül, ketten az üléseikbe voltak szíjazva. Így már 48-ra nőtt a megtalált holttestek száma, akik közül eddig 27-et tudtak azonosítani.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, az AirAsia 8501-es járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult az indonéziai Surabayából Szingapúrba. A kapcsolat a géppel a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor az Airbus a borneói Kalimantan és Jáva között repült. Az indonéz meteorológiai szolgálat elemzése szerint a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő.

Az indonéz közlekedési miniszter ideiglenesen felfüggesztette pénteken öt légitársaság 61 járatát, mert olyan napokon is közlekedtek ezek a járatok, amelyeken nem volt erre engedélyük. Korábban a miniszter az AirAsia összes Surabaya-Szingapúr járatát felfüggesztette egy időre, mert kiderült, hogy a társaságnak nem volt engedélye vasárnapokon ebben a viszonylatban repülni. A miniszter ezenkívül megbüntetett pénteken további kilenc repülési tisztségviselőt, akik engedték, hogy a 8501-es járat december 28-án, vasárnap repüljön. Így összesen 16 személy kapott büntetést az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport