Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lefejeztek egy katonát az Iszlám Állam hívei

2015.01.11. 21:01

Lefejeztek egy pakisztáni katonát az Iszlám Állam helyi hívei, miután hűséget fogadtak a Közel-Keleten előrenyomuló szervezet vezetőjének, írja az MTI.

A kivégzésről videofelvételt is közzétettek az interneten az akcióban részt vevő pakisztáni és afgán fegyveresek. A tömeges mészárlások, a lefejezések és a különös brutalitással elkövetett egyéb módszerek az Irakban és Szíriában hatalmas területeket elfoglaló Iszlám Állam védjegyévé váltak.

A Reuters értesülései szerint a csoportot jelentős részben egykori tálib harcosok alkotják, akik Dél-Ázsiában akarják képviselni a közel-keleti térségben aktív szunnita szervezetet. A csoport méretéről és tevékenységéről nem sokat tudni, ahogyan az sem világos, hogy utasításokat kapnak-e az Iszlám Állam vezetésétől.

Az arab nyelvű felvételen tucatnyi turbános férfi látható egy ismeretlen helyszínen, többen lovon ülnek és fegyvert tartanak a kezükben, mások az Iszlám Állam fekete zászlóját fogják.

A terroristák internetes tevékenységét megfigyelő amerikai központ, a SITE szerint a csoportot Sahidulla Sahid, a pakisztáni tálibok egykori szóvivője vezeti, aki a videón tíz afganisztáni és pakisztáni csoport nevében hűséget fogadott az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Baghdadinak.

A 16 perces felvétel végén egy sisakos férfi levágja egy pakisztáni katona fejét egy bozótvágó késsel. Azt nem tudni, hogy fogták el a férfit. Az Iszlám Államhoz az utóbbi hónapokban számos helyi csoport csatlakozott Észak-Afrikában és a Közel-Keleten.