Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Megszólal a párizsi terrortámadásban megölt rendőr testvére

2015.01.11. 14:19

A Charlie Hebdo szerkesztősége előtt terroristák által, hidegvérrel meggyilkolt párizsi rendőr, Ahmed Merabet testvére, Malek Merabet a nyilvánosság elé állt, hogy testvéréről, az iszlámról és arról beszéljen, hogy a terroristák nem igazi muszlimok, azokkal algériai gyökereiken kívül semmi közös nincs bennük. A megható videót a theguardian.com-on tudja megnézni.

Ahmed Merabet volt az első rendőr, aki a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen intézett terrortámadás helyszínre érkezett, és akit először megsebesítettek, majd hiába könyörgött életéért, hideg vérrel kivégezték. Testvére, Malek szerint Ahmed meggyilkolása egy barbár tett volt, a gyilkosok pedig nem valódi muszlimok voltak.

A testvérem muszlim volt, akit két terrorista ölt meg, akik nem voltak igaz muszlimok. Az iszlám a béke és a szeret vallása... Ahmed nagyon büszke volt a nevére, és büszke volt arra, hogy képviselheti a rendőrséget, és védheti a köztársaság értékeit, a szabadságot, az egyenlőséget és a testvériséget.

− mondta Malek, aki hozzátettem, testvére egy elkötelezett ember volt, aki 20 éve, az édesapja halála óta viselte gondját édesanyjának, és családtagjainak. 

A meggyilkolt rendőr testvére emlékeztette Franciaországot arra, hogy az ország szélsőségesek ellen vívja harcát, és ne a muszlim állampolgárai ellen. Nem szabad összekeverni a szélsőségeseket a muszlimokkal, az őrült embereknek nincs színük, vagy vallásuk. Ezért kéri, ne ítélkezzenek tömegek felett néhány terrorista miatt:

Embereket támadtok, pedig az nem hozza vissza a halottakat, és nem nyugtatja meg az elhunytak családjait.