Nem kétezer, de több száz embert mészárolhatott le a Boko Haram

000 Par8068895
2015.01.11. 01:43 Módosítva: 2015.01.11. 01:55

Helyi illetékesek cáfolták, hogy a Boko Haram terrorszervezet kétezer embert mészárolt volna le a Nigéria északkeleti részén fekvő Baga városában, de az áldozatok száma így is több százra tehető.

A kétezer áldozatról szóló szám eredetileg egy BBC-tudósításban hangzott el, ami egy helyi hatósági illetékesre hivatkozott. Két helyi hivatalnok most azt mondta: a terrorszervezet egy tucat falut pusztított el a környéken, majd elfoglalta a Baga melletti katonai támaszpontot. A Boko Haram ezután támadta meg Baga városát, aminek egy részét felgyújtotta.

A helyiek hajón vagy ladikon próbáltak elmenekelni a Csád-tavon át a szomszédos Csád területére, azonban többen egy kis szigeten ragadtak élelem nélkül.  Az iszlamisták üldözőbe vették a helyieket, akik a bozótosban kerestek menedéket, és folyamatosan lőttek rájuk.

A hadsereg légicsapást mért a városra és mostanra a település nagy részét visszafoglalta. Miután a menekülőknek nem volt idejük eltemetni a halottakat, az utcák tele vannak holttestekkel. A területen akadozik a telefonösszeköttetés, ezért az információk csak jelentős késéssel kerülnek ki a háborús övezetből. 

A város stratégiai jelentőségű lehet a Boko Haramnak, hiszen Baga a Csád-tó partján fekszik. A Boko Haram Észak-Nigéria, valamint Kamerun és Csád szomszédos területeinek egyesítésével akar létrehozni egy iszlám államot. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport