Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízezer katonát mozgósított Franciaország

2015.01.12. 11:16

Jean-Yves Le Drian védelmi miniszter hétfőn a francia kormány válságtanácskozása után bejelentette, a 10 ezer katonát mozgósítanak rendvédelmi feladatokra – írja a BBC. A katonák a rendőröket fogják kisegíteni, akik közül 5 ezret már hétfőn a zsidó iskolák védelmére vezényelt Bernard Cazeneuve belügyminiszter.

A rendkívüli intézkedést azért rendelték el, mivel a Charlie Hebdo szerkesztősége mellett egy párizsi kóser üzlet volt a pénteken likvidált terroristák másodlagos célpontja. Amedy Coulibaly majdnem húsz túszt ejtett, közülük négyen meghaltak, de a kommandósoknak 15 embert sikerült kiszabadítaniuk.

Az eset kapóra jött Benjámin Netanjahu jobboldali-nacionalista izraeli kormányfőnek, hogy a zsidó államba invitálja a „növekvő antiszemitizmus" miatt szerinte veszélyben élő európai zsidóságot.

Tényleg Szíriában van a túszejtő szerelme

Mevlut Cavutoglu török külügyminiszter közben fontos feltételezést igazolt: hétfői isztambuli sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Coulibaly barátnője és feltételezett tettestársa, Hayat Boumeddiene a feltételezéseknek megfelelően valóban Szíriában van. A nő január 2-án Madridból érkezett Törökországba, és egy isztambuli szállodában tartózkodott egy másik nő társaságában, ahonnan múlt csütörtökön indultak délre, és lépték át a szír határt.