Elsüllyedt egy hajó Közép-Afrikában

2015.01.15. 11:59

Mintegy száz ember eltűnt, amikor elsüllyedt egy hajó az Oubangui folyón a Közép-afrikai Köztársaságban - vált ismertté csütörtökön hivatalos forrásokból az állam fővárosában, Banguiban.

A baleset hétfőn történt, de csak most számoltak be a fővárostól 125 kilométerre Modalé településnél történtekről, írta az MTI. A helyi hatóságok egyik tisztviselője azt mondta, hogy a hajónak felrobbant a motorja, majd a keletkező tűz átterjedt a teljes fedélzetre. Mindenkinek mentőfelszerelés nélkül kellett a vízbe ugrania.

A Nouvelle Jérusalem nevű hajó Banguiból indult legkevesebb nyolcvan utassal. Később további utasok szálltak fel csomagokkal, s az utasok száma több mint százra emelkedett - tette hozzá a tisztviselő.

Joseph Tagbalé, Bangui 7. kerületének polgármestere, ahol a főváros folyami kikötője is van, elmondta, hogy nehéz megmondani, hányan tűntek el, és hányan menekülhettek meg. Hozzátette, hogy kérik a hatóságokat és az illetékes szolgálatokat, hogy tegyenek erőfeszítéseket az esetleges túlélők megtalálása érdekében. 

Egyelőre egy gyermek holttestét halászták ki a folyóból és Banguiba szállították anyjával együtt, aki egyike a megmenekülteknek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport