Friderika
9 °C
18 °C

Közös cikkben üzent a barbár gyilkosoknak Obama és Cameron

2015.01.15. 13:08

Közös cikkben tett hitet csütörtökön a szólásszabadság mellett David Cameron brit miniszterelnök és Barack Obama amerikai elnök.

A brit kormányfő hivatalos washingtoni látogatásának kezdetére időzített cikkben, amelyet a Times konzervatív brit napilap közölt, a két politikus azt írta: Nagy-Britannia és az Egyesült Államok továbbra is együtt száll szembe azokkal, akik fenyegetik a két ország életformáját és az általuk vallott értékeket, írta az MTI.

A múlt heti párizsi vérengzésre, illetve az utóbbi időszak más terrorcselekményeire utalva Cameron és Obama hangsúlyozza:

a nemzetközi közösség vereséget fog mérni a barbár gyilkosokra és torz ideológiájukra,

amely egyebek mellett pakisztáni iskolás gyerekek, vagy öngyilkos merényletre kényszerített nigériai kislányok lemészárlását próbálja igazolni.

"Akik erőszakkal akarják elnyomni a szólás és a véleménynyilvánítás szabadságát, azok számára világossá tettük, hogy szavunk egyre hangosabban hallatszik majd" - fogalmaz közös cikkében a brit kormányfő és az amerikai elnök. Az írás szerint a világ több mint egymilliárd muszlim lakosának hatalmas többsége elszörnyedve látja azokat a gonosztetteket, amelyeket ezek a terroristák az iszlám nevében követnek el.

Cameron és Obama azt is írja, hogy továbbra is szembeszállnak Oroszország agresszív ukrajnai fellépésével. "Ha nem vetünk gátat a nemzetközi jog ilyen mértékű megsértésének, akkor mindannyian megszenvedjük az ebből eredő instabilitást" - áll a cikkben.

Az erőteljes és együttes válaszlépések félreérthetetlen üzenete az, hogy a nemzetközi közösség nem fogja tétlenül szemlélni Oroszország kísérleteit Ukrajna destabilizálására - írta a két politikus.