Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy vezetőt is elküldtek Obama testőrségétől

2015.01.15. 07:09
Lefokozták a Barack Obama biztonságáért felelős szolgálat, a Secret Service négy vezetőjét, miután a belbiztonsági minisztérium lefolytatta vizsgálatát az amerikai elnök rezidenciája és személye körül az elmúlt hónapokban történt incidensek miatt.

A négy vezető elmozdítását Joseph P. Clancy, a Sercet Service ügyvezető igazgatója közleményben jelentette be, írta az MTI. Clancy szerint a szolgálat munkájában "új személetre" van szükség, de rámutatott, hogy az érintett vezetők, akik mindannyian jogosultak a nyugállományba vonulásra, tovább maradhatnak a szolgálatnál vagy a belbiztonsági tárcánál, ha úgy kívánják.

Az intézkedés Paul Morrissey nyomozómunkáért, Dale Dupillo védelmi műveletekért, Mark Copanazzi műszaki felszerelésért valamint Jane Murphy kormányzati és közkapcsolatokért felelős aligazgatót érintik. A kiképzésért felelős aligazgató, Vic Erevia, aki egyúttal Obama személyi védelmének irányítója is volt, az elmúlt hetekben bejelentette visszavonulási szándékát.

A nyugállományból visszahívott Clancy, aki korábban az elnöki személyi védelem parancsnoka volt, októberben vette át a Secret Service igazgatását, miután elődje, Julia Pierson - az első nő ezen a poszton - lemondani kényszerült a szolgálat munkájának nyilvánosságra került több kínos hiányossága, de elsősorban amiatt, hogy egy veterán katona, Omar Gonzalez szeptember 19-én egy bicskával a zsebében képes volt bejutni a Fehér Házba.

A belbiztonsági minisztérium december 18-án megjelent jelentése megállapította, hogy a Sercet Service-nel alacsony színvonalú a szakmai morál és hogy a szolgálatnál határozott vezetésre van szükség. 

A dokumentum értelmében egyébként a Fehér Ház kerítését a lehető leggyorsabban le kell cserélni egy magasabbra, amelyben nem lehetnek a mászást megkönnyítő vízszintes fémrudak.