Szilárda
-4 °C
3 °C

Szándékosan elütöttek egy rendőrt Párizsban az elnöki palotánál

2015.01.15. 07:26

Egy autós szándékosan elütött egy rendőrnőt François Hollande francia elnök rezidenciája előtt Párizsban csütörtök reggel. A rendőr megsérült, két embert őrizetbe vettek az esettel kapcsolatban - írta a Le Figaro.

A BFM TV szerint a rendőrt elgázoló autó egy egyirányú úton érkezett, a menetiránnyal szemben közelítette meg az elnök otthonát. 

A 19 éves gázoló a rendőrség közlése szerint - feltételezhetően véletlenül - a menetiránnyal szemben behajtott egy egyirányú utcába, és emiatti idegességében ütötte el a rendőrnőt az Élysée-palota előtti kereszteződésben. Néhány perccel később továbbhajtott, de utasával együtt hamarosan őrizetbe vették. 

A gázoló szervezetében nem volt alkohol a balesetkor, és a fiatal nem keltette vallási szélsőséges benyomását sem - közölték a rendőrök. Jelentések szerint Hollande elnök meglátogatta a rendőrnőt, miközben a baleset helyszínén egy mentőautóban ellátták.

A francia fővárosban jelentős készültségben van a rendőrség és a katonaság, miután az előző héten összesen 17 ember, köztük három rendőrt öltek meg három terrorakcióban.