Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat halott a donyecki harcokban

2015.01.16. 14:17

Hat ukrán katona vesztette életét az elmúlt 24 órában a szeparatistákkal szemben folyó, Donyeck körüli harcokban – tudatta az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) szóvivője. Andrij Liszenko szerint ketten a donyecki repülőtérnél zajló harcokban haltak meg, de az objektumot továbbra is az ukrán hadsereg őrzi.

Eközben az ukrán elnök újabb mobilizálást rendelt el, az RNBO decemberi javaslata alapján. Petro Porosenko utasítására három részletben kerül sor a sorozásra az év során, megnövelve ezzel a hadsereg jelenlegi létszámát.

Az oroszbarát szeparatistákkal kitört konfliktus előtt Ukrajnában épp megszüntették a kötelező sorozást, megcélozva a hivatásosokra épülő hadsereg megvalósítását, ám tavaly már ismét soroztak be fiatalokat. Igaz, újoncokat a harcok helyszínére nem szállítanak.