Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kolozsváron kapták el az egyik legkeresettebb román bűnözőt

2015.01.17. 20:23 Módosítva: 2015-01-17 20:35:22

Fél év körözés után Kolozsváron fogták el a rendőrök Románia egyik legkeresettebb alvilági figuráját - számolt be a Maszol.ro. Adrian Marin Botezt tavaly nyáron jogerősen 12 év börtönre ítélték emberölési kísérlet miatt, de tévedésből szabadlábra helyezték.

roman
Fotó: Rtv.net

Botez egy barátjánál lakott Kolozsváron. A rendőrség péntek reggel feltartóztatta azt az autót, aminek egyik utasa Botez volt. Őrizetbe vették az nyolc társát is, akik segítették a rejtőzésben.

Adrian Botez 2011-ben követte el a bűncselekményt, majd nyoma veszett. Hosszas körözés után 2014 május végén sikerült elfogni, és bevitték a bukaresti rendőrség fogdájába. A börtönig azonban már nem jutott el, mert szabadlábra helyezték.

Egyes források szerint a férfit jogerősen elítélő fellebbviteli bíróság mulasztott, mert téves iratokat küldött át a bukaresti rendőrségnek, mások szerint a mulasztás a fogda parancsnokáé, aki félreértelmezte az iratokat - írja a Maszol. Az ügyészség a fogda három alkalmazottja ellen folytat eljárást mulasztás miatt.