József, Bánk
1 °C
12 °C

Névtelen sírba temették az idősebbik párizsi merénylőt

2015.01.17. 12:29

Névtelen sírba eltemették a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap elleni iszlamista terrortámadást végrehajtó testvérpár idősebbik tagját, Said Kouachit, írja az MTI.

A France TV szombati jelentése szerint a férfit előző éjjel hantolták el Reimsben. A televízió a Párizstól északkeletre fekvő település önkormányzatára hivatkozva adott hírt a temetésről. A rendőri felügyelet mellett tartott búcsúztatáson a család néhány tagja vett részt, a férfi felesége azonban távol maradt. Azt nem hozták nyilvánosságra hogy melyik tementőben nyugszik Said Kouachi.

A férfi két éve lakott Reimsben, így a település nem tagadhatta meg, hogy eltemessék. Azzal, hogy jeltelen sírba temették el, azt akarták megakadályozni, hogy a terrorista sírja fanatikusok zarándokhelyévé váljon.

Sajtóértesülések szerint a másik támadót, Chérif Kouachit is névtelen sírba fogják eltemetni a Párizstól északra fekvő Gennevilliers-ben, ahol feleségével élt.

A harmadik dzsihadista, Amedy Coulibaly családja még nem döntött a férfi temetéséről. Coulibaly a Charlie Hebdo elleni támadás másnapján lelőtt egy rendőrt, majd egy kóserboltban ölt meg túszokat.

A múlt heti terrorista akciókban 17 ember halt meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!