Móric
9 °C
15 °C

Letartóztatták a volt görög védelmi minisztert

2015.01.18. 08:59

A görög rendőrség zsarolással, megvesztegetéssel és az ellenfeleik elleni pokolgépes merényletek elkövetésével vádolt, kiterjedt bűnszövetkezetet göngyölített fel, amelynek tagjai voltak rendőrök és politikusok is, köztük Akisz Cohacopulosz volt védelmi miniszter is - jelentette a görög médiára hivatkozva az MTI. Cohacopulosz egy 37 fős bűnszövetkezetnek volt a tagja.

A rendőrség a bűnbanda 17 tagját letartóztatta, 337 ezer eurót, négy gépkocsit és többfajta fegyvert kobozott el tőlük. Orosz hírügynökségek szerint a hatóságok több athéni robbantásért tartják felelősnek a bűnbandát. Cohacopuloszt személyesen azzal vádolják, hogy ő kezdeményezett több pokolgépes támadást Jannisz Szbokosz fegyverbeszerzésekért felelős főtitkár háza ellen.

Cohacopuloszt 2013 áprilisában adócsalás miatt nyolc év börtönre ítélték, lefoglalták belvárosi ingatlanját és befagyasztották bankbetétjeit. Ugyanabban az évben, októberben, húsz év szabadságvesztésre ítélték pénzmosás és kenőpénz elfogadása miatt. Rajta kívül a feleségét és a lányát is - összesen 16 embert - elítéltek 55 millió euró kenőpénz elfogadása miatt. Az egykori befolyásos szocialista politikus 1996 és 2001 között állt a védelmi tárca élén. A vesztegetés német gyártmányú tengeralattjárók és orosz gyártmányú rakéták vásárlásával összefüggésben történt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport