Árpád
-2 °C
3 °C

A nyílt utcán fejeztek le egy nőt Mekkában

2015.01.20. 11:50 Módosítva: 2015-01-20 12:06:41

A nyílt utcán fejeztek le egy nőt Szaúd-Arábiában, Mekkában. A Laila Bint Abdul Muttalib Basim nevű burmai nőt azért ítélték el, mert szexuálisan zaklatta, majd megölte hétéves nevelt lányát.

A lefejezésről készült videón (amit szándékosan nem mutatunk meg) az látható, hogy a nőt négy rendőr fogja le. Az asszony végig azt kiabálja, hogy "ártatlan vagyok, nem én öltem meg", de a fehér ruhás ítéletvégrehajtó egy karddal lecsap rá. Különösen kegyetlen, hogy a lefejezés nem sikerül elsőre, ezért még kétszer kell lesújtani a karddal.

Egy emberjogi aktivista azt mondta: az iszlám világban is van lehetőség arra, hogy a kivégzés előtt nyugtatót adjanak az áldozatnak. A nő ebben az esetben elutasította a gyógyszert, így nagyon sokat szenvedett.

Szaúd-Arábiában az egyik legmagasabb a világon a kivégzések száma. Az Amnesty International szerint 2012-ben és 2013-ban is 79 embert végeztek ki, 2014-ben 87-et. Idén az első két hétben már hét emberen hajtották végre a halálos ítéletet. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?