Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiszabadították a Boko Haram német túszát

2015.01.21. 18:31 Módosítva: 2015-01-21 18:34:20

A kameruni hadsereg kiszabadította azt a német férfit, akit még júliusban rabolt egy a Boko Haram, jelentette a Reuters. Nitsch Eberhard Robert tanárként dolgozott Németországban, és szakmai úton járt Nigériában, idézte a lap a német követséget. A férfit az észak-nigériai Gamba városában rabolta el a terrorszervezet.

A Boko Haram több mint egy éve véres merényletekkel küzd azért, hogy iszlám államot kiálthasson ki Nigéria északi részén. Akcióikkal gyakran átlépik a kameruni-nigériai határt is.

Kamerun erre válaszul Nigéria határmenti területein is katonai akciókat hajt végre. Paul Biya kameruni elnök az esetről annyit mondott, hogy a foglyot egy katonai akciójuk során szabadították ki.

"A kameruni hadsereg a baráti országok különleges erőivel együtt vezette azt az akciót, amelynek köszönhetően kiszabadult a Boko Haram fogságából a német Nitsch Eberhard Robert, akit 2014- július 24-én raboltak el." - adott ki nyilatkozatot a kameruni elnöki iroda.