Móric
9 °C
15 °C

Négymillió forintnyi bírság csikkek miatt

2015.01.22. 15:13
Cigarettacsikkeket hajított ki lakása ablakán, ezért 19 800 szingapúri dollárra (több mint 4 millió forint) büntettek egy férfit Szingapúrban - jelentette be az ország Nemzeti Környezet Ügynöksége, amely szerint ez az eddigi legmagasabb, szemetelés miatt kiszabott bírság.
  • 1 csikk = 600 szingapúri dollár = 122 ezer forint (+ 5 óra utcasöprés)
  • 33 csikk = 19800 szingapúri dollár = 4 millió forint (+ 5 óra utcasöprés)

A férfi 33 elhajított cigarettacsikkért darabonként 600 szingapúri dollár (122 ezer forint) büntetést kapott, emellett egy esetért közösségi munkára kötelezték, jelenti az MTI. Mind a 33 csikket négy nap leforgása alatt dobta ki nem tudni hányadik emeleti lakása ablakából.

A 38 éves dohányosnak, akinek a tevékenységét egy térfigyelő kamera rögzítette, a döntés értelmében öt óra hosszat kell közterületet tisztítania, miközben egy világos mellényt visel, amelyen a "Fenyítő munkarend" felirat olvasható.

Szingapúr híres tisztaságáról, a távol-keleti városállam területén a legkisebb vétséget is, például a szemetelést, keményen büntetik, a vandalizmusért pedig vesszőzés jár. A közterületek tisztaságának védelme érdekében tiltják a rágógumi bevitelét is.

A Nemzeti Környezeti Ügynökség közel 600 közterületen helyezett el térfigyelő kamerákat, és tavaly 206 esetben alkalmazott büntetést sokemeletes házakból történő szemetelésért.

Jó ez így?