Texasban kivégeztek egy háromszoros gyilkost

2015.01.22. 06:16 Módosítva: 2015.01.22. 06:21

Végrehajtották a halálos ítéletet egy rablógyilkoson Texasban. Idén ez volt első kivégzés az államban, ahol tavaly tíz elítéltet végeztek ki.

Az MTI szerint a 41 éves Arnold Prieto három emberrel végzett egy 21 évvel ezelőtti betörésnél San Antonióban. A férfit méreginjekcióval végezték ki. 

Idén ez volt a negyedik kivégzés az Egyesült Államokban, Texas történetében pedig az 519-ik azóta, hogy a legfelső bíróság 1976-ban visszaállította ezt a büntetésnemet.

 Az Egyesült Államokon belül Texasban szabják ki a legtöbb halálos ítéletet. Texasban az elkövetkező hónapokban várhatóan legalább egy tucat kivégzést hajtanak majd végre, a legközelebbit két héten belül.

A Halálos Ítélet Tájékoztatási Központ (DPIC) nevű amerikai civil szervezet korábban azt közölte: az Egyesült Államokban 35 kivégzést hajtottak végre 2014-ben, a legkevesebbet az utóbbi húsz évben. Országszerte 3035 elítélt volt "halálsoron" az év végén.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet szerint a legtöbb kivégzést, évente több ezret, Kína hajtja végre, a sorban utána Irán, Irak, Szaúd-Arábia és az Egyesült Államok következik. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport