Judit
3 °C
7 °C

Texasban kivégeztek egy háromszoros gyilkost

2015.01.22. 06:16 Módosítva: 2015-01-22 06:21:13

Végrehajtották a halálos ítéletet egy rablógyilkoson Texasban. Idén ez volt első kivégzés az államban, ahol tavaly tíz elítéltet végeztek ki.

Az MTI szerint a 41 éves Arnold Prieto három emberrel végzett egy 21 évvel ezelőtti betörésnél San Antonióban. A férfit méreginjekcióval végezték ki. 

Idén ez volt a negyedik kivégzés az Egyesült Államokban, Texas történetében pedig az 519-ik azóta, hogy a legfelső bíróság 1976-ban visszaállította ezt a büntetésnemet.

 Az Egyesült Államokon belül Texasban szabják ki a legtöbb halálos ítéletet. Texasban az elkövetkező hónapokban várhatóan legalább egy tucat kivégzést hajtanak majd végre, a legközelebbit két héten belül.

A Halálos Ítélet Tájékoztatási Központ (DPIC) nevű amerikai civil szervezet korábban azt közölte: az Egyesült Államokban 35 kivégzést hajtottak végre 2014-ben, a legkevesebbet az utóbbi húsz évben. Országszerte 3035 elítélt volt "halálsoron" az év végén.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet szerint a legtöbb kivégzést, évente több ezret, Kína hajtja végre, a sorban utána Irán, Irak, Szaúd-Arábia és az Egyesült Államok következik. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?