Mihály
12 °C
21 °C

Firenze építészétével próbálja megenyhíteni Merkelt az olasz kormányfő

2015.01.23. 12:28

Mario Renzi olasz kormányfő nem csinált abból titkot, hogy Firenze művészeti és építészeti szépségeivel próbálja meg elbűvölni az Olaszországba látogató Angela Merkel német kancellárt, hogy így megenyhítse az eurózónában  kemény megszorításokat preferáló kancellárt, írja a The Local.

Renzi, aki korábban évekig Firenze polgármestere volt Merkellel ellentétben inkább a gazdaságot élénkítő intézkedésekben hisz, és ezért évek óta keményen vitáznak egymással, illetve már európai vezetőkkel is.

A két politikus találkozójára órákkal azután került sor, hogy az Európai Központi Bank egy nagyszabású kötvényvásárlási programot indított el, amelynek célja elkerülni az eurózónát fenygető deflációt. A lépést mindkét politikus jelentősnek és pozitívnak nevezte, de Merkel hangsúlyozta, hogy Olaszországnak folytatnia kell a megkezdett reformokat.

Merkel az olaszországi látogatása után alig két héttel Budapestre érkezik, és Orbán Viktornak alaposan el kell gondolkoznia azon, ő mivel fogja elterelni Merkel figyelmét azokról a magyarországi problémákról, amin egész Európa csámcsog. Mi ezekre gondoltunk, szavazzanak, melyik a legjobb stratégia?

Ön szerint mivel bűvüli majd el Merkelt Orbán?