18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Betáraztam egy lövedéket, belekarcoltam a neved!

2015.01.24. 23:25

Pénteken került fel a netre - mi a Vice-on láttuk - az a testkamerás videó, amin látható, hogyan szed le öt lövéssel egy menekülő férfit egy amerikai rendőr.

Chansey McMillin oklahomai rendőr egy lelkész riasztására ment ki egy esküvőre, mert ott megjelent egy férfi, aki fegyverrel riogatta a násznépet, és egy nőt azzal fenyegetett, hogy lelövi:

Betáraztam egy lövedéket, amibe belekarcoltam a neved!

A kiérkező McMillin-nek először nem voltak nehézségei Terence Walkerrel, a videón is csak az látszik, hogy a 21 éves srác nagyon ideges.

Nyugi! Miért remegsz? Nyugi!

Mondta neki a rendőr, de ekkor Walker kitépte magát a fogásból, és futásnak eredt az úton. A kiáltozó rendőr utána. A videón is látszik, hogy a fiú megtorpan, és elejt egy tárgyat, majd fel akarja venni, McMillin ekkor nyit tüzet. Az első lövések hatástalannak tűnnek, de az ötödikre Walker elterül a földön. A rendőr nyomában lévő lelkész a mozdulatlan test láttán elkezdi kérlelni McMillint, hadd menjen oda hozzá, de a rendőr ezt megtagadja.

Menekülő fegyverest lő le a rendőr

A fiú ekkor már halott volt, övébe tűzve egy kibiztosított pisztolyt találtak. Az oklahomai államügyészség vizsgálatot indított a teljesen feldúlt, és az incidens után sírva fakadó rendőr ügyében. Azt akarják minden kétséget kizáróan megállapítani, indokolt volt e a fegyverhasználat. Az eset azért is megköveteli a hiperpártatlan elbírálást, mivel szinte minden héten előkerül egy ügy a fehér rendőr-fekete áldozat felállással - Fergusonban például szabályos lázadás tört ki egy fekete bolti tolvaj lelövése után. Az Egyesült Államokban amúgy is aggasztó a hatósági intézkedések erőszakossága, évente 1000 civilt lőnek le, legtöbbjüket felelősségre vonás nélkül (a problémát itt veséztük ki)

A testkamera mindenesetre sokat segíthet az egyes esetek tisztázásában, az Obama-kormányzat kötelezővé is tenné viselését a járőrözésnél. A kezdeményezés azonban még egyáltalán nem kiforrott, és számos kérőjel sorakozik a  végrehajtásával kapcsolatban - ezeket itt szedtük össze

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport