Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A Boko Haram támadást indított egy nigériai nagyváros ellen

2015.01.25. 13:35

Az iszlamista szélsőséges csoport, a Boko Haram fegyveresei vasárnap reggelre támadást indítottak Észak-Nigéria egyik fontos városa, Maiduguri ellen, írja a BBC. A városban több tízezren élnek olyanok, akik korábban a Boko Haram támadásai elől menekültek ide.

A lakókat vasárnap robbanások zaja és fegyverropogás ébresztette. Most heves harcos folynak a város szélén, ahol a fegyveresek megpróbálnak betörni. Kijárási tilalmat rendeltek el. Az utakat lezárták, a boltok is zárva vannak. A hadsereg a levegőből is próbálja támadni a Boko Haram embereit.

Rachel Adamu, aki abban a városszéli kerületben lakik, ahol a támadás elkezdődött, a Reuters hírügynökségnek azt mondta:

Imádkozzanak értünk, veszélyben vagyunk, komoly támadás alatt állunk.

Egy másik szemtanú az AP-nek arról beszélt, hogy golyók süvítenek mindenhol, és látta, amint egy gránát eltalálta és megölte egy ismerősét, aki a város felé próbált menekülni.

A Boko Haram utoljára 2013 decemberében próbálta átvenni az uralmat a város felett. Az elmúlt két hétben kétszer is járt Maiduguriban a nigériai elnök, Goodluck Jonathan. Legutóbb épp szombaton, a támadás előtti napon látogatott ide az elnökválasztási kampánya keretében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!