Natália
1 °C
7 °C

Hat síelőt ölt meg egy lavina az Alpokban

2015.01.25. 14:13

Hat francia síelő életét vesztette a francia Alpokban, a Queyras hegységben, miután elsodorta őket egy lavina - közölték vasárnap a hegyi mentők. Az MTI híre szerint valamennyien a francia alpesi síklub tagjai voltak, tapasztalt síelők.

Az 50 és 70 év közötti négy férfi és két nő szombat reggel indult el sítalpon kirándulni. A Ceillac nevű síparadicsomtól indultak visszafelé, amikor elsodorta őket a lavina. Dél tájban kellett volna visszaérniük, de mivel nem érkeztek meg a megbeszélt időpontban, ismerőseik jelezték eltűnésüket a hatóságoknak. Amikor a síelők elindultak, derűs idő volt és a lavina veszély 3-as erősségű volt az öt fokozatú skálán.

Három holttestet már az éjszaka folyamán megtaláltak a hegyi mentők, de a keresést 1 órakor felfüggesztették a meteorológiai körülmények miatt, amely „veszélyessé tette a munkájukat” – közölte Pierre Besnard prefektus. Néhány órával később a másik három holttestet is megtalálta a brianconi csendőrség a 2500 méter magasan fekvő Bachas völgyben.

Az idei szezon kezdete óta 11 embert sodort el lavina a francia Alpokban a helyi hatóságok szerint. Évente átlagosan harmincan vesztik életüket lavina miatt Franciaországban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?