Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Magyarokkal tűzdelt cigarettacsempész bűnbandát füleltek le

2015.01.27. 12:12 Módosítva: 2015.01.27. 12:36

Lengyelországból, Ukrajnából és Magyarországról szállította a csempészcigarettát Olaszországba az az olasz és kelet-európai bűnhálózat, amelynek leleplezését kedden jelentették be az olasz hatóságok, írta az MTI. A banda 88 tagját őrizetbe vették, további több mint 300 ember ellen tettek feljelentést, a gyanúsítottak között több magyar is van. 

A szervezetben egyébként voltak még olaszok, görögök, németek, oroszok, ukránok, lengyelek és szlovákok is. A csempészhálózat ukrajnai bandáját egy volt kézilabdabajnok vezette, akinek a nevét az olasz hatóságok nem hozták nyilvánosságra.

A csempészárut minden elképzelhető járművel szállították: kamionnal, személygépkocsival, lakókocsival és még mentőautóval is. A cigarettát a járművekben e célra kialakított rejtekhelyeken halmozták fel. A lefoglalt járműveknek dupla fala volt vagy magasított padlózata, amelyben el tudták rejteni a csempészárút.

Az olaszországi Trento pénzügyőrsége és az olasz maffiaellenes hatóság 2008 óta követte a Kelet-Európából érkező csempészcigaretta útvonalát és szállítóit. A francia, lengyel és magyar hatóságok együttműködésével folytatott nyomozásnak sikerült azonosítania és felszámolnia a csempészéshálózatot működtető öt bűnszervezetet.  • Vennék
  • Hírek