Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Balesetnek minősítették a maláj gép eltűnését

2015.01.29. 14:04 Módosítva: 2015-01-29 14:05:17

Hivatalosan balesetnek minősítették csütörtökön a malajziai hatóságok a Malaysia Airlines repülőgépének tavaly márciusi rejtélyes eltűnését, közölte az MTI.

Azharuddin Abdul Rahman, a maláj polgári légi közlekedési hivataligazgatója a maláj tévé által közvetített tájékoztatóban azt mondta, hogy "fájó szívvel és mélységes sajnálattal" a kormány nevében hivatalosan balesetnek minősíti az MH370 járattal történt esetet, feltehetően életét vesztette mind a 239 ember, aki a gépen volt.

A balesetté nyilvánítás után lehetővé válik, hogy az utasok hozzátartozói kártérítést igényeljenek a légitársaságtól. A Malaysia Airlines kész azonnal megkezdeni a kárpótlási eljárást. 

Mint ismert, a Boeing 777-es típusú utasszállítónak tavaly március 8-án veszett nyoma útban Kuala Lumpurból Pekingbe. Az utasok többsége kínai és maláj volt. A gép egy órával a felszállás után tűnt el a radarokról. Roncsait azóta sem találják, pedig több ország vesz részt a szünettel megszakított, de azóta is tartó kutatásban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?