Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Fegyverrel ment a tévéhez műsoridőt kérni

K  AP20150130021
2015.01.29. 23:12

Egy fegyveres férfi behatolt a NOS holland közszolgálati televízió székházába csütörtökön, és azt követelte, hogy megszólalhasson a tévé élő adásában – írja az MTI. Az eset a televízió Hilversumban lévő gyártóközpontjában történt.

A fiatal, öltönyös férfi egy hangtompítós pisztollyal arra kényszerített egy biztonsági őrt, hogy kísérje fel a szerkesztőségi irodákba. Onnan a híradó stúdiójába vezették, de végül nem került adásba. Miután a NOS megszakította a műsorszórást, a férfi megadta magát a rendőröknek.

A rendőrség közleménye szerint az illető azt állította, hogy ha nem teljesítik követeléseit, Hollandia számos pontján robbanások fognak bekövetkezni. Ugyanakkor a kiérkező rendőrök felszólítására ellenszegülés nélkül letette a fegyverét és lefeküdt a földre. Az eset során senkinek sem esett bántódása.

Hekkerek és titkosszolgák

A tévé egyik riportere, Martijn Bink azt mondta, beszélt a férfival, aki azt állította magáról, hogy egy hekkercsoport tagja. Egy másik felvételen arról beszél, hogy titkosszolgálatokkal áll kapcsolatban.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. A székházat a történtek miatt gyorsan kiürítették, így a tévé esti hírműsora elmaradt. A csatornán este nyolckor megjelenő üzenet azt írta, hogy a körülmények miatt az adás nem érhető el. Jan de Jong, a NOS igazgatója korábban annyit közölt egy rádiónyilatkozatban, hogy valaki bejutott az épületbe, de rövidesen letartóztatták. A tévé közleménye szerint közlése szerint még tart a helyszínelés az épületben.