Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terrortámadás volt a Sínai-félszigeten

2015.01.29. 23:36

Tucatnyi halottja és sebesültje volt a Sínai-félsziget északi részén elkövetett összehangolt terrortámadásoknak – írja az MTI. A támadásokat elsősorban rendőrségi és katonai célpontok ellen indították.

A biztonsági szakértők elmondták, hogy a kiterjedt támadássorozatban autóba rejtett pokolgépet robbantottak egy katonai bázisnál, és aknavetőkkel támadtak egy katonákat elszállásoló hotelre, egy rendőrklubra, illetve több tucat ellenőrzési pontra. A támadásokat a Gázai övezettel határos, hosszú ideje instabil Észak-sínai tartomány három településén követték el, köztük el-Arís tartományi székhelyen, valamint a rafahi határátkelőnél.

Az egészségügyi források 25 halottról és 36 sebesültről számoltak be, de az áldozatok száma vélhetően nőni fog, mivel a katonai bázison sokan rekedtek egy összedőlt épület romjai alatt. A támadássorozatban teljesen elpusztult az al-Ahram című állami lap el-arísi irodája is, ami a megtámadott szálloda közelében volt.

A Sínai-félsziget északi részén az utóbbi időben több támadást követett el az Anszár Beit al-Makdisz dzsihadista szervezet helyi beduin törzsek és a biztonsági szervek tagjai ellen. A terrorcsoport nemrég felvette a Sínai tartomány nevet, és hűséget fogadott a Szíriában és Irakban hatalmas területeket uraló Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak.