Terrortámadás volt a Sínai-félszigeten

2015.01.29. 23:36

Tucatnyi halottja és sebesültje volt a Sínai-félsziget északi részén elkövetett összehangolt terrortámadásoknak – írja az MTI. A támadásokat elsősorban rendőrségi és katonai célpontok ellen indították.

A biztonsági szakértők elmondták, hogy a kiterjedt támadássorozatban autóba rejtett pokolgépet robbantottak egy katonai bázisnál, és aknavetőkkel támadtak egy katonákat elszállásoló hotelre, egy rendőrklubra, illetve több tucat ellenőrzési pontra. A támadásokat a Gázai övezettel határos, hosszú ideje instabil Észak-sínai tartomány három településén követték el, köztük el-Arís tartományi székhelyen, valamint a rafahi határátkelőnél.

Az egészségügyi források 25 halottról és 36 sebesültről számoltak be, de az áldozatok száma vélhetően nőni fog, mivel a katonai bázison sokan rekedtek egy összedőlt épület romjai alatt. A támadássorozatban teljesen elpusztult az al-Ahram című állami lap el-arísi irodája is, ami a megtámadott szálloda közelében volt.

A Sínai-félsziget északi részén az utóbbi időben több támadást követett el az Anszár Beit al-Makdisz dzsihadista szervezet helyi beduin törzsek és a biztonsági szervek tagjai ellen. A terrorcsoport nemrég felvette a Sínai tartomány nevet, és hűséget fogadott a Szíriában és Irakban hatalmas területeket uraló Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport