Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kemény harcok dúlnak Kelet-Ukrajnában

2015.01.31. 20:38

Negyven ember vesztette életét az elmúlt 24 órában Kelet-Ukrajnában a Kijevhez hű ukrán erők és az oroszpárti szakadárok közötti összecsapásban. Az ukránok azt állítják, hogy 15 katona és 12 civil vesztette életét, a felkelők 13 halálos áldozatról számoltak be, írja a BBC.

Eközben zátonyra futottak Minszkben a Kijev és a szakadárok közötti tárgyalások. Erről a Kijevet képviselő, 1994 és 2005 között az elnöki posztot betöltő Leonyid Kucsma számolt be.

A térségben tartózkodó tudósítónk szombati, Donyeckhez közeli jelentése szerint távoli nehéztüzérségi hangokat lehetett hallani, és arra számítottak, hogy a szakadárok újabb területeket hasítanak ki Ukrajnából. A riportot itt olvashatják>>>

Az utóbbi hetekben ismét kiújuló, számos polgári áldozatot követelő harcokban tavaly április óta több mint ötezer ember halt meg, és 1,2 millió embernek kellett elhagynia otthonát.

A következő galériánk az orosz szeparatisták oldaláról mutatja be a harcokat Donyeck környékén:

Kattintson a képre, galéria nyílik!
Kattintson a képre, galéria nyílik!
Fotó: Manu Brabo / AFP