Publikálták a pedofil diplomata nevét

2015.02.01. 11:00

A brit Nemzeti Levéltár nyilvánosságra hozott egy aktát egy diplomatáról, aki az alsó ház pedofilnak tart. A Peter Haymanról szóló dokumentumot még 1980 végén, 1981 elején készítették az akkor miniszterelnöknek, Margaret Thatchernek. Kicsivel később a konzervatív képviselő, Geoffrey Dickens megnevezte az alsóházban Haymant mint pedofilt.

article-2681318-1F65410D00000578-979 1024x615 large
Fotó: Clive Limpkin

A "Sir Peter Hayman: allegations against former public official of unnatural sexual proclivities; security aspects" (állítások a korábbi kőtisztviselő természetellenes szexuális halamairól; biztonsági szempontok) című aktát a Sky News hozta nyilvánosságra még januárban.

Most pedig a Nemzeti Levéltár is nyilvánosságra hozta. A szóvivő szerint az aktát eredetielg zárolták, mivel a titkos-ügynökségektől is volt benne információ. Átnézték ezeket, és utána hozták nyilvánosságra. 

Hayman 1992-ben meghalt, előtte Kanada főbiztosa volt. A pedofilügyet nyilvánosságra hozó képviselő, Dickens beszédét annak idején szkeptikusan fogadták, többen úgy gondolták, visszaélt parlamenti privilégiumaival, amikor megnevezte Haymant mint egy pedofil képeket megosztó hálózat egyik tagját. Dickens szerint Hayman érzékeny munkája miatt ez biztonsági kockázatot jelentett.

Hayman a Mr. Henderson álnevet használta, erre kapott pedofil képeket. Lakását 1978-ban átkutatta a rendőrség, akkor találtak rá pornóképekre, levelekre a Paedophile Information Exchange nevű pedofil szervezettől és egy naplóra, amelyben a diplomata gyerekekről szóló szexuális fantáziáit vezette. 

Az ügyet nyilvánosságra hozták, Haymant azonban ekkor még nem nevezték meg, az aktát titkosították. Csak Dickens beszéde után derült ki, kiről van szó.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport