Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem könnyű most Budapestről Dubajba jutni

2015.02.09. 20:31 Módosítva: 2015-02-09 23:32:36

Többször volt műszaki probléma az utóbbi napokban az Emirates repülőgépeivel Budapesten – számolt be az Airportal.hu. Technikai okok miatt nem tudott időben felszállni az Emirates Budapest–Dubaj járata hétfőn, de még a vasárnapi EK112-es járatot teljesítő gép is Ferihegyen van.

Időközben reagált a légitársaság:

„Az Emirates 2015. február 8-i és 2015. február 9-i, EK112-es, Budapestről Dubajba közlekedő járata technikai okok miatt késéssel szállt fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, amely problémát a légitársaság azonnali beavatkozással kezelt.

A 2015. február 8-i EK112-es járatát törölte a légitársaság, és a járat indulását 2015. február 9., 15:05 órára módosította. A járat végül 2015. február 9-én, 22:55 órakor szállt fel a budapesti repülőtérről.

Az érintett utasok számára a légitársaság éjszakára szállodai ellátást biztosított, illetve alternatív utazási lehetőséget más európai városokból. A Dubajból tovább utazó utasoknak segítséget nyújtott az utazás folytatásának megszervezésében, és lehetőséget biztosított arra is, hogy felvegyék a kapcsolatot az Emirates-szel, hogy a megszakított utazás miatt jóváírást kapjanak az esetlegesen felmerült költségeikre. Az Emirates elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Az utasaink és a munkatársaink biztonsága a legfontosabb a számunkra, és e téren nem ismerünk kompromisszumot" − írják.

Többen már két napig vártak az indulásra

„Áll a bál a Ferihegyen! Két napja nem indul el a gép Dubajba. Vannak itt emberek, akik két napja itt rekedtek. Lincshangulat van!" – számolt be a helyszínről hétfő este egy utas a Facebookján.

Az Airportal szerint a hétfői Emirates-gép ugyan pontosan megérkezett Budapestre, de a Dubajba visszainduló járat már nem tudott felszállni.

A Budapest Airport járatinformációs oldala szerint az EK112-es járat indulása este nyolc órája késik. Az utasok a terminálban várták az indulást. A Budapest Airport járatinformációs oldalán a gép indulását 21:30-ra írták át, a dubaji repülőtér honlapja szerint azonban a járat nem késik, hanem törlésre került, csakúgy, mint a vasárnapi járat. A gép végül este 11 órakor szállt fel.

Egy a hétfő esti járatra várakozó utas szerint nemcsak a technikai hibával volt a gond, hanem azzal is, hogy a várakozók nem kaptak semmiféle információt, és a személyzet pökhendien viselkedett velük, ráadásul a két napja ott váró emberekre rendőröket is hívtak, amikor hőzöngeni kezdtek.  „Vicc az egész!” – panaszkodott az utas a Facebookon.

A hétfő esti gépről este tíz körül az alábbi üzenetet kaptuk:

„Egy órát várattak minket a gépen, majd elindultunk a kifutópálya felé, ezután navigációs problémára hivatkozva visszafordultunk. A gépen nyugodt a hangulat, de semmit nem mondanak. A 9 hónapos kislányommal és a feleségemmel csinálom ezt a tortúrát délután 3 óta."

A gép végül 23:08-kor szállt fel Ferihegyről.

A február 8-i Airbus A330-200-as repülőgép technikai problémák miatt szintén nem tudott felszállni Ferihegyről. A Budapest Airport járatinformációs oldala szerint a járat nem került törlésre, azonban ez a repülőgép is a budapesti repülőtéren várakozott még hétfőn délután.

img 0205
Fotó: Tékozló Homár

Nem ez az első

Az Airportal szerint az utóbbi napokban-hetekben több technikai probléma is volt az Emirates budapesti járatain szolgáló Airbus A330-as repülőgépekkel.

A február 6-i, pénteki Dubajból érkező járat személyzete az orrfutóval kapcsolatos hibajelzést jelentett, a repülőgép azonban végül gond nélkül leszállt Ferihegyen, majd az állóhelyére gurult.

Január 26-án szintén nem tudott felszállni a Budapestről Dubajba induló járat. Az Airportal szerint a repülőgép hajtóművével volt probléma. Az a gép csak 2 nap múlva tudta elhagyni Ferihegyet, üresen repült vissza Dubajba. Az utasok egy részét Bécsbe szállították át, mások pedig a másnapi járattal tudtak elindulni.

A Tékozló Homár blogon is megjelent egy hosszabb panaszlevél egy pórul járt utastól.

600 euró járhat érte

Olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyen esetekben a pórul járt utasokat kárpótolni kell, Európában ezek a szabályok vonatkoznak az ilyen esetekre.