16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

André Goodfriend hazamegy

2015.02.11. 17:45 Módosítva: 2015.02.11. 21:45

Idő előtt távozik Budapestről André Goodfriend - tudta meg a Népszabadság. Úgy tudják,  távozásának nincs köze ahhoz, hogy a diplomata az elmúlt hónapokban nyílt konfliktusba került a magyar kormánnyal. A döntés mögött állítólag családi okok húzódnak meg.

Az amerikai nagykövetség közleményben megerősítette, hogy Goodfriend 18 hónap után távozik a budapesti kirendeltségről, ahol az előző nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis távozása óta dolgozott ideiglenes ügyvivőként. Az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, Colleen Bell januárban foglalta el állomáshelyét.

A kitiltási botrányt a Napi Gazdaság robbantotta ki októberben, mikor megírta, hogy korrupció gyanúja miatt hat magyar üzletembert és közéleti személyiséget tiltottak ki az Egyesült Államokból.

Egyelőre csak Vida Ildikóról, a NAV elnökéről derült ki biztosan, hogy kitiltották. Orbán Viktor miniszterelnök ultimátumára Vida később be is perelte Goodfriendet, de Washingtonban bejelentették, hogy nem járulnak hozzá a diplomáciai mentesség felfüggesztéséhez. Ezután a magyar kormány jelezte, hogy a maga részéről az ügyet lezártnak tekinti.

André Goodfriend részletes életútját és magyarországi tevékenységének elemzését itt olvashatja. 

Ez pedig egy szerdai riport arról, amikor megtekintette drMáriás őt ábrázoló festményét.  • Hírek
  • Bankszámla