Ida
6 °C
9 °C

Terrorveszély miatt maradt el a német farsang

2015.02.15. 15:27
Iszlamista terrortámadás veszélye miatt elmaradt az egyik legnagyobb németországi farsangi felvonulás, a vasárnapra tervezett braunschweigi Schoduvel.

A felvonulást a kezdés előtt alig két órával kellett lemondani, a braunschweigi rendőrség közleménye alapján azért, mert "megbízható állambiztonsági forrásoktól származó értesülések szerint iszlamista hátterű, konkrét támadás veszélyezteti" a rendezvényt.

A rendőrség kérte mindazokat, akik szerettek volna felvonulni, hogy ne közelítsék meg a menet eredetileg tervezett útvonalát, és ha lehet, el se induljanak Braunschweigbe, írta az MTI.

Az Alsó-Szászország tartományi városban a nagyböjt előtti farsangi időszak utolsó vasárnapján évszázadok óta minden évben megrendezett Schoduvel a legnagyobb szabású farsangi felvonulás Németország északi térségében, rendre több százezer ember vesz részt rajta. A szervezők arra számítottak, hogy az idei meneten akár 250 ezren is lehetnek.

Michael Pientka, a braunschweigi rendőrség vezetője az NDR regionális közszolgálati televíziónak azt mondta, nincs összefüggés az Alsó-Szászországgal szomszédos Dánia fővárosában, Koppenhágában történt terrorcselekmények és a farsangi felvonulás elhalasztása között.