Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Brit gimnazistalányok szöktek az ISIS-hoz

2015.02.20. 19:25

Újabb európai iskoláslányok szöktek el, hogy beálljanak az Iszlám Állam (ISIS) harcosai mellé Szíriában vagy Irakban. Ezúttal egy kiváló londoni gimnáziumból szökött el három muszlim lány, akiknek egy osztálytársa már decemberben elindult, hogy csatlakozzon is ISIS-hez.

A Huffington Post cikke szerint a kamaszlányok kedden tűntek el. A gatwicki repülőtér biztonsági kameráinak felvételein a rendőrök észre is vették őket: a lányok a Turkish Airlines egy isztambuli járatára szálltak fel és onnan valószínűleg Szíriába folytatták  útjukat. A kamera felvételein látszik, hogy egy-egy sporttáskával indultak útnak.

A légitársaság nem értesítette a rendőrséget a lányok miatt. A brit hatóságok a török közösségi médián keresztül is próbálják elérni és meggyőzni lányokat, hogy térjenek vissza Nagy-Britanniába, mert ahová mennek, nagyon veszélyes hely.

Mindhárom 15-16 éves lány a brit középiskolai rangsor szerint kiváló kelet-londoni Bethnal Green Academy-n tanult, és feltehetően jóban voltak a decemberben elszökött lánnyal.