Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Hétéves kislány követett el öngyilkos merényletet Nigériában

2015.02.22. 16:15

Felrobbantotta magát egy 7-8 év körüli kislány Nigéria északkeleti részén egy piacnál vasárnap, legkevesebb öt embert megölt. Több tucatnyian megsebesültek, írja az MTI.

A Reuters brit hírügynökségnek az egyik szemtanú azt mondta, hogy a merényletet elkövető kislány Potiskum városának piacára akart bejutni és a vásártérre vezető ellenőrzőkapunál megtagadta, hogy átvizsgálják a hatóságok. Ekkor vita alakult ki, majd a támadó működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy több tucatnyi sebesültet szállítottak kórházba a robbanás után.

Egyelőre senki nem vállalta magára a merénylet elkövetését, de a Boko Haram iszlamista terrorszervezet korábban több hasonló támadást is elkövetett. Tavaly óta a Boko Haram egyik általánossá vált taktikája, hogy nőket, sőt és gyakran kislányokat vet be az öngyilkos merényletek elkövetésére.

Emellett a terrorszervezet gyakran a polgári lakosok elleni meglepetésszerű merényletekkel bosszulja meg az őt ért támadásokat. A fegyveres csoport az utóbbi időkben több vereséget szenvedett Nigéria és a szomszédos Kamerun, Niger és Csád katonáitól.