Nem terrorista volt a nyolc embert egy vendéglőben meggyilkoló cseh merénylő

2015.02.25. 13:19

Nem a rendőrök lőtték le azt a férfit, aki kedden két fegyverrel tüzet nyitott a csehországi Uherský Brod egyik vendéglőjében, nyolc embert megölve. A rendőrök korábban még arról beszéltek, ők lőtték le a támadót, de kiderült, az valószínűleg magával végzett. Az eseről előzményeiről itt olvashat.

A lövöldözés után a helyszínre érkező rendőröknek sikerült telefonon kapcsolatba lépniük a férfivel. A túszárgyalás azonban eszkalálódott, és amikor a rendőrök végül behatoltak az épületbe, a támadó tüzet nyitott rájuk. A férfi, látva reménytelen helyzetét, nagy valószínűséggel öngyilkosságot követett el. Az egyetlen túlélő épp a mellékhelységben tartózkodott.

Egy 43 éves nő és hét, 27 és 66 év közötti férfi hunyt el a helyszínen. Az étterem 38 éves sérült pincérnőjét korábban egy helikopter szállította el, friss hírek szerint állapota stabilizálódott.

Nem terroristatámadás volt, egy pszichés nyomás alatt álló agresszív férfi követte el a tettet –nyilatkozta a megyei rendőrszóvivő. Hozzátette: Zdeněk K. 63 éves büntetlen előéletű, helyi lakos volt, aki legálisan tartott magánál két lőfegyvert. Az elkövető felesége kórházi megfigyelés alatt áll, egyelőre nincs kihallgatható állapotban. Információk szerint Zdeněk és felesége munkanélküliek voltak, de a helyi munkaügyi központba nem jelentkeztek be, munkát nem kerestek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport