Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Herpeszes marhák fertőznek Ausztriában

2015.03.04. 18:58
Húsz ausztriai telepen találtak herpeszvírussal fertőzött szarvasmarhát - közölte az osztrák Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Ügynökség (AGES) szerdán.

A cégek közül 14 Tirolban, négy Alsó-Ausztriában, a továbbiak Vorarlbergben és Felső-Ausztriában működnek, azonban pontosan nem nevezték meg őket. A megvizsgált 4918 állat közül 118 tesztje lett pozitív, írja az MTI.

Ausztriában először január végén észleltek több algériai exportra szánt állatban olyan fertőző orr- és légcsőgyulladásos betegséget, amelynek kiváltója a herpeszvírus. A kórokozó emberre veszélytelen, azonban a beteg példányokat le kell ölni, ugyanis a járvány erős és fertőző légúti gyulladásokhoz vezethet.

A bajor élelmiszerbiztonsági és egészségügyi hivatal (LGL)  kedden közölte, hogy Bajorországba eddig kilenc farmon találtak herpeszvírust hordozó, beteg állatot. A vírust ausztriai beszállítótól érkezett példányok hordozták. Az eseteket február közepétől jelentették a hatóságoknak, a fertőzött állatokat leölték, azonban arról nem közöltek bővebb információt, hogy mely bajor farmokról van szó.   • Vennék
  • Hírek