Putyinnak nem született gyereke

2015.03.13. 20:18

Kategorikusan cáfolta pénteken a Kreml azt a svájci sajtóban megjelent pletykát, hogy Vlagyimir Putyinnak gyereke született volna - közölte az MTI.

A svájci Bild nyomán az európai sajtót bejárta az a meg nem nevezett forrásokra hivatkozó hír, hogy az orosz elnök ismét apa lett. Még azt is tudni vélték, hogy Putyin elkísérte a gyermek anyját a svájci Luganóba a szülésre.

Tavaly decemberben Putyin, aki két lány apja és magánéletét gondosan elrejti a kíváncsi szemek elől, mindenki legnagyobb megdöbbenésére elárulta, hogy szerelmes lett. Részleteket nem mondott szerelméről.

Az orosz elnök 2013 áprilisában jelentette be, hogy harminc év házasság után elválik feleségétől, Ljudmilla Skrebnyevától. Az oroszok azóta hiába próbálják kideríteni, ki Putyin új barátnője. Korábban hírbe hozták Alina Kabajevával, a ritmikus gimnasztika korábbi (athéni) orosz olimpiai bajnokával, ezt azonban nyilvánosan tagadta.

Az Interfax orosz hírügynökség egyébként azt megírta, hogy Kabajevának néhány napja valóban gyereke született Svájcban.

Nincs gyerek, de legalább nem tűnt el

Az egyik Twitter-felhasználó erre reagálva megjegyezte, "Putyinnak tényleg zsúfolt a napirendje: tegnap meghalt, ma pedig gyereket nemzett".

Az orosz médiában állandóan jelenlévő Putyin ugyanis március 5. óta nem mutatkozott nyilvánosan, emiatt indultak el a közösségi oldalakon a találgatások az államfő hollétéről, illetve egészségi állapotáról. Peszkov csütörtökön egy moszkvai rádiónak úgy nyilatkozott, az elnök "teljesen jó egészségnek örvend".