Ferenc
11 °C
30 °C

Berlusconi kétmillió eurót költött nőkre

2015.03.17. 18:14

Az olasz sajtó nyilvánosságra hozta azt a levelet, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett bunga-bunga partikon résztvevő fiatal nőknek, hogy közölje velük, a vele szemben miatt indított perek következtében nem tudja tovább eltartani őket.

Berlusconi 2013. december 29-én küldte el a levelet annak a nagyjából húsz nőnek, akiket addig havi rendszerességgel fizetett. Az olasz ügyészség számításai szerint a volt olasz kormányfő 2009 és 2013 között kétmillió eurót (több mint 600 millió forintot)  költött a lányokra, írja az MTI. 

A levelet az olasz ügyészség bizonyítéknak tekinti annak alátámasztására, hogy Silvio Berlusconi pénzért cserébe nőket kényszerített prostitúcióra. A nők a partikon való részvételért nemcsak alkalmankénti összeget kaptak, Silvio Berlusconi havi fizetést biztosított számukra. Volt olyan, akinek éveken át havi 2500 eurót fizetett, és autót, lakást is vett. A lányok többsége ingyen vagy jutányos áron bérelt lakást a korábban építőipari vállalkozó Berlusconi által épített milánói lakóparkban.

Berlusconit a Ruby-perben március 12-én jogerősen felmentették a fiatalkorú lány prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés vádja alól. A fiatalkorú lány a marokkói származású Karima El Mahroug volt. Az ügyészség szerint Silvio Berlusconi a mai napig fizeti Rubyt, havi több tízezer eurót juttatva el hozzá készpénzben.