Netanjahu bocsánatot kért az araboktól

2015.03.23. 20:33

Bocsánatot kért az izraeli araboktól Benjámin Netanjahu, amiért a választás napján tömeges szavazásukkal riogatva mozgósította saját szavazótáborát.

Az MTI cikke szerint Netanjahu saját rezidenciáján, az izraeli arab közösség képviselőinek jelenlétében jelentette ki: „tudom, több olyat dolgot mondtam néhány napja, amely megsérthetett izraeli állampolgárokat, megbántotta az arab polgárokat. Ez nem állt szándékomban, és bocsánatot kérek érte”.

Ugyanakkor a közös arab lista közleményében elutasította a miniszterelnök sajnálkozását, a parlamenti frakcióvezető Ajman Ode pedig emlékeztetett arra, hogy az előző kneszetben Netanjahu szerinte rasszista törvényt próbált elfogadtatni.

Az ügyet az robbantotta ki, hogy a múlt keddi választások alatt Netanjahu a Facebook-oldalára feltett videóban ezt üzente: „Veszélyben a jobboldal hatalma. Az arabok tömegesen vonulnak a szavazóurnákhoz. A baloldali civil szervezetek buszokkal viszik őket”, arra biztatva, hogy minél többen szavazzanak az arabok ellen.  • Hírek
  • Megtakarítás