Orsolya
9 °C
21 °C

Fényes nappal lövöldöztek egymásra Nápolyban a maffia klánjai

2015.03.24. 22:02

A nápolyi maffia - a camorra - tizenkét tagját vette őrizetbe kedden az olasz csendőrség, miután a különböző klánok tagjai a dél-olasz város utcáin fegyverrel igyekeztek leszámolni egymással, írja az MTI.

A Nápoly utcáin fényes nappal zajló tűzharcot a hatóságok által elhelyezett rejtett kamerák rögzítették. A camorra által uralt dél-olasz város keleti peremén található Conocal negyedet eddig a D'Amico nevű klán emberei irányították. A negyed utcáin a bűnözők kedden fegyverrel a kezükben járkáltak. Gyakran a levegőbe és az épületekre lőttek hatalmuk bizonyítására. Az utcasarkokon fegyveres őrök álltak a terület ellenőrzésére.

Fegyverrel érkeztek a szomszédos városrészben élő De Micco klán tagjai is, akik a Conocal utcáin motorról nyitottak tüzet a D'Amico családra. A fegyveres harc fényes nappal az utcán zajlott az ott játszó gyerekek és a menekülő gyalogosok között.

Ferenc pápa múlt szombaton, Nápolyban tett látogatása során megtérésre szólította fel a camorra tagjait.

Az ötmilliós Campania tartományban a camorra mintegy 114 klánját tartják számon, többségüket Nápoly területén. A camorra tagjainak számát 4500-ra becsülik.