Kigyulladt és összedőlt több New York-i lakóház

2015.03.26. 21:39 Módosítva: 2015.03.26. 22:33

Feltehetően gázrobbanás következtében három többemeletes lakóépület összedőlt és négy lángra kapott New York Manhattan városrészében csütörtökön, a hatóságok szerint tizenkilenc ember megsérült, négyüknek válságos az állapota - írta az MTI.

A néhány órával korábbi a hírek még csak egy összeomlott ötemeletes lakóházról és 12 sérültről szóltak. 

A város népszerű negyedében, az East Village-ben elhelyezkedő épületek nem csak lakóházak voltak. Az egyiknél az utcaszinten étterem és élelmiszerbolt is működött.

A robbanás egy ötemeletes téglaépületben történt helyi idő szerint délután három órakor Manhattan East Village negyedében. A robbanás után tűz ütött ki, az épület összedőlt, csak a homlokzati része maradt viszonylag épen.

A 26 lakásos, 1900-ban épült házban keletkezett tűz átterjedt a szomszédos épületekre, amelyekben az erős robbanás miatt ugyancsak súlyos szerkezeti károk keletkeztek. További két épület részben vagy teljesen összedőlt, és még négyben keletkeztek károk a tűz miatt.

tag-reuters (15)
Fotó: Scott Westerfeld / Reuters

Bill de Blasio New York-i polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az első vizsgálatokból arra lehet következtetni, hogy gázrobbanás történt. Az épületben gáz- és vízvezeték-szerelési munkálatok folytak.

A lángok oltásában 250 tűzoltó vett részt, ötven tűzoltóautó érkezett a helyszínre, de hosszú órákkal az oltás megkezdése után az épületek egyes részei még lángokban álltak.   • Tippek
  • Hírek