Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Nem sokkal a katasztrófa előtt két autót rendelt meg a másodpilóta

2015.03.27. 16:51 Módosítva: 2015.03.27. 17:35

A kedden lezuhant Germanwings-gép másodpilótája nem sokkal a katasztrófa előtt két autót rendelt meg magának, értesült a német Focus.

Andreas Lubitz Düsseldorf közelében két új Audira adott le rendelést: az egyiket magának, a másikat a barátnőjének szánta, írja a lap. Az egyik autót Lubitz a múlt héten át is vette.

Lubitz barátnőjéről egyelőre nem sokat tudni. Szomszédai azt mondták, düsseldorfi lakásában együtt élt a barátnőjével. A férf azonban még részben a szüleivel élt, sokat tartózkodott a Rajna-vidéken lévő Montabaurban, ahol szülei és testvére laktak. Megjelentek olyan hírek is, hogy barátnőjével válságba jutott a kapcsolata vagy már szakítottak is, de ezek egyelőre nem tűnnek túl hitelesnek.  

Az eddigi, egymásnak sokszor ellentmondó hírek szerint a 28 éves férfi feltehetően pszichiátriai problémákkal küszködött. Idén márciusban is vizsgálták a düsseldorfi egyetemi klinikán, de a kórház közlése szerint nem depresszió miatt. 

Mostani tudásunk szerint a másodpilóta furcsa, kiterjesztett öngyilkosságot hajtott végre, amikor kizárta a pilótafülkéből a kapitányt, majd a gépet 149 emberrel a fedélzetén maga vezette neki a francia Alpok szikláinak.

Lubitz jól ismerte a területet, sőt ismerősei szerint kifejezetten szerette a francia Alpokat. Egy régi ismerőse azt mondta: részt vett egy túrán a katasztrófa helyszínéhez közel lévő provence-i Alpokban. Korábban vitorlázó repülővel is bejárta ezt a területet.