Laura, Alida
15 °C
32 °C

Hat ember halt meg egy malajziai helikopterbalesetben

2015.04.05. 08:04

Hat ember halt meg egy helikopterbalesetben a malajziai főváros közelében, köztük Najib Razak miniszterelnök kabinetfőnöke és a délkelet-ázsiai ország egy volt washingtoni nagykövete, írja az MTI. Szemtanúk szombat éjjel látták, amint a helikopter felrobban a levegőben, és lezuhan Semenyih városban, nem messze Kuala Lumpurtól.

A malajziai miniszterelnöki hivatal azt közölte, hogy a helikopter Najib lányának lakodalmáról hazatérő vendégeket szállított. Tisztségviselők megerősítették azt is, hogy a baleset halálos áldozatai között van Azlin Alias, a kormányfő kabinetfőnöke és Jamaluddin Jarjis parlamenti képviselő, Malajzia volt washingtoni nagykövete, a kormányzó párt egyik vezető személyisége. Rajtuk kívül egy üzletember, egy testőr és a két pilóta utazott a gépen.

A veszteségtől megrendült Najib egy szombat éjjeli sajtóértekezleten azt mondta, a nyomozók "minden követ meg fognak mozgatni", hogy kiderítsék a szerencsétlenség okát. "Két olyan embert vesztettünk el ebben a tragédiában, akik sokat tettek a kormányért, a pártért és az országért" - idézte a Bernama hírügynökség a könnyek közt beszélő Najibot.

Szavai szerint Jamaluddin jelentős szerepet játszott abban, hogy szoros kapcsolatok épüljenek ki Malajzia és az Egyesült Államok között. A korábbi diplomata egyben vezető alakja volt az országot 1957-es függetlenné válása óta kormányzó Nemzeti Front (Barisan Nasional) pártszövetségnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport