Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

28 etióp keresztényt végeztek ki Líbiában

2015.04.19. 19:36 Módosítva: 2015.04.19. 23:45

Huszonnyolc, állítólag etióp keresztény férfi kivégzéséről tettek közzé videofelvételt vasárnap az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez köthető líbiai szélsőségesek, írja az MTI. 

A Reuters itt közöl részleteket a videóból.

A dzsihadisták honlapján megjelent 29 perces felvételen férfiak két csoportja látható: 16 férfit fejeznek le a tengerparton és 12 másikat lőnek fejbe sivatagos területen. Az előbbi csoportot Líbia keleti, a másikat déli részén tartották fogva.

A felvételen egy pisztollyal hadonászó álarcos férfi a kivégzés előtt hosszú szónoklatot tart arról, hogy a keresztényeknek át kell térniük az iszlám hitre, máskülönben a Korán által előírt különadót kell fizetniük.

A videón "az ellenséges etióp egyház" tagjaiként mutatják be az áldozatokat. Az Iszlám Állam "médiaszárnyának", az al-Furkannak a logója látható rajta és a videó hasonlít a dzsihadista szervezet által korábban végrehajtott vérengzésekről készült felvételekhez. Február közepén az Iszlám Állam egy olyan videót tett közzé, amelyen 21 férfit, javarészt egyiptomi kopt keresztényt fejezett le hasonlóképpen, a tengerparton.